Nieuws

20 juni 2024
00

Dagen Dag

00

Uren Uur

00

Minuten Minuut

00

Seconden Seconde

Ruim €8.500 voor Hospice

januari 9, 2024

Ruim €8.500 voor Hospice

Eerste Inner Circle Run groot succes

Donderdagavond werd de eerste Inner Circle Run in het hart van Volgerlanden gelopen. In de stromende regen gingen ruim 1.000 lopers en lopertjes van start. De lopers, de partners van de Inner Circle Run, alle winkeliers die een bijdrage leverden voor de loterij, Alessa die haar schilderij schonk en Peter Top die zijn doorweekte loopshirt ter veiling bracht zijn samen verantwoordelijk voor de onverwacht hoge opbrengst van de Inner Circle Run: ruim € 8.500 voor het Hospice de Cirkel.
Hoopte de organisatie zes maanden geleden op ‘misschien wel 500 deelnemers’, de laatste dagen voor het evenement bleef de teller in rap tempo oplopen. Tot het laatste moment schreven hardlopers zich in voor de Inner Circle Run. Ondanks het weeralarm van het KNMI, ondanks de donkere wolken boven Hendrik-Ido-Ambacht en ondanks het feit dat er – hoewel niet door Nederland – toch een EK-wedstrijd op tv was, kon de organisatie uiteindelijk 1031 startnummers uitgeven.

Trotse jeugdlopertjes

De kleintjes onder de lopers gingen om 19.00 uur van start. Voor sommigen een eerste keer dat ze 500 of zelfs 1.000 meter liepen. Voor de ene een makkie, voor de andere een zware tocht, maar alle omstanders juichten de kinderen naar de finish. En wat waren de kinderen trots op hun prestatie én op hun medaille. “Ik heb nog nooit zo hard en zo ver gelopen”, verzuchtte een 10-jarig meisje stralend. Eerste jongen op de 500 meter was Kevin Nijenhuijzen, eerste meisje op deze afstand Sanne Tump. Winnaars van de 1 kilometer waren Timo Dekker en Mirthe Prins.

Zware regen

Terwijl het wolkenpak zich samentrok boven winkelcentrum Hoog Ambacht, maakten de lopers van de 5 km en de 10 km zich op voor de start. Bijna gelijk met het startschot barstte ook slagregen en zware wind los. De lopers kregen na de eerste bocht de regen en kou recht in het gezicht. Een vijftigtal 10-kilometer lopers vertrouwde het weer niet en haakte na het eerste rondje van 5 kilometer af. Gevaarlijk was het echter niet; de organisatie heeft dit steeds goed in de gaten gehouden. Ondanks de zware regenval bleef de stemming er goed in. “Ik ben nat tot op mijn onderbroek”, verzuchtte menig loper, om er meteen aan toe te voegen: “Volgend jaar ben ik er weer bij!”.
Eerste dame op de 5 kilometer was Anne Zijderveld, eerste man Menno Beck. Bij de 10 kilometer waren dit respectievelijk Marieke Prince en Faoud Fertoute.

Schilderij naar Hospice

De avond werd feestelijk afgesloten met een loterij en een veiling. Het schilderij van de jonge kunstenares Alessa bracht € 65,- op en komt te hangen in het Hospice. Peter Top is misschien in de toekomst toch nog in zijn eigen shirt te zien, als zijn vrouw het tenminste aan hem uitleent. Zij was de winnaar van de veiling van het exclusieve shirt. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. Volgend jaar weer? Zeker weten! De derde donderdag in juni 2013 kan alvast in de agenda genoteerd worden als de avond van de 2e Inner Circle Run.

Dank aan de partners

De organisatie wil met nadruk alle partners bedanken die in grote getale financieel, materieel en met diensten de Inner Circle Run organisatie hebben gesteund. Hun support is mede de basis van het grote succes!

Start loopgroep Hendrik-Ido-Ambacht

Dat er uit iets moois nog meer moois kan groeien, blijkt uit de in oprichting zijnde loopgroep Hendrik-Ido-Ambacht. Na de verrassende aanmelding van honderden lopers en loopsters uit de regio, is dan ook het idee ontstaan om in Hendrik-Ido-Ambacht een loopgroep op te starten onder auspiciën van AV Parthenon. Hou deze website en www.avparthenon.nl in de gaten!