Inner Circle Runners

Loopvereniging Inner Circle Runners te Hendrik-Ido-Ambacht

Reeds langere tijd is Ambacht bekend met de Bolidt Inner Circle Run welke oa. in het teken staat van het goede doel. De sinds januari 2022 nieuw opgerichte loopvereniging "Inner Circle Runners" wilde bij deze zelfde gedachte aansluiten. Evenals de BICR gaat een deel van de gelden die binnenkomen naar Hospice de Cirkel in Hendrik Ido Ambacht.
De Inner Circle Runners zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie en kent een bestuur. Dit bestuur en de trainers zorgen er samen voor dat de leden op een gezellige en verantwoorde manier de loopsport kunnen beoefenen.
Wat kan je bij ons verwachten.
Binnen de Loopvereniging "Inner Circle Runners" (ICR) is er de mogelijkheid om op verschillende niveaus lekker buiten bezig te zijn met het hardlopen. De basis is het verzorgen van intervaltrainingen.
We hebben een leuke groep, gediplomeerde, assistent trainers voor jullie beschikbaar die de trainingen leiden. Dit allemaal volgens de schema’s van onze hoofdtrainer.
Deze groep trainers bestaat uit Edith v/d R., Marco E., Eric R., Marco S., Cor H., Marcel P., Peter K., Dennis H., Eric K., en voor de zaterdaggroep aangevuld met Peter D.

We starten 1 keer per jaar een startersgroep (februari 2024)

Heb je nog geen of weinig hardloop ervaring en wil je dit een keer in groepsverband oppakken dan kun je je hiervoor aanmelden in de aanloop naar februari 2024. Tegen die tijd zullen wij daarover berichten. In 11 weken tijd train je dan op een verantwoorde manier om ca. 5 km aaneengesloten hard te kunnen lopen. Dit onder leiding van ervaren trainers. Ook kun je de huiswerk training op de dinsdagavond bij ons komen doen. Vaak nemen dezelfde trainers deze huiswerk training op zich om jullie te begeleiden. Bij de starters training wordt er veel aandacht besteed aan loopscholing en loophouding. Je zal zien dat het met elkaar makkelijk, leuk en vooral motiverend hardlopen is waarbij de kernwoorden; Gezelligheid, Looplol, Leren Hardlopen de boventoon voeren.
Voor degene die alweer iets verder en langer kunnen hardlopen is er de mogelijkheid om bij de reguliere loopgroep te gaan hardlopen.
Na de de Startersgroep stroom je door naar deze reguliere loopgroep.

Loopgroep

Er is in onze Loopvereniging voor ieder wat wils. De basis van onze trainingen zijn hoofdzakelijk intervaltrainingen, korte intensieve tot iets langere uitdagende. Je leert omgaan met tempo behoud en er wordt aandacht besteed aan Loopscholing en Loophouding. De intervaltraining vraagt dat je ongeveer 5 tot 8 kilometer kan hardlopen. De duurloop training(en) valt onder je eigen verantwoording en kan het beste in het weekend plaatsvinden. Of je dat alleen doet of in groepsvorm is geheel aan jezelf en naar eigen behoefte in te vullen.
Wil je trainen om je pr aan te scherpen op de 5, 10 km of zelfs verder dan ben je bij ons aan het juiste adres. Maar zeker ook als het je meer te doen is om in sociaal verband lekker in beweging te zijn. Kom van de bank en sluit je aan.

Lid worden

Hebben wij je enthousiast kunnen maken? En wil je graag een keer komen kijken? Dan ben je altijd welkom om op de trainings avonden, in sport kleding mee te komen doen. Meldt je vooraf even aan via e-mail of bij 1 van de trainers op de trainingsavond. Zorg dan wel dat je ongeveer 10 minuten voor aanvang van de training aanwezig bent zodat je met de trainer in gesprek kan gaan over hoe en wat je mogelijkheden zijn.
Ben je na een aantal trainingen overtuigd? Dan kun je dit via een mailbericht mailen aan e-mail
Lid worden kost € 10,00 per maand. Van jouw lidmaatschap gaat elke maand € 2,00 naar het Hospice de Cirkel. Dankzij jou krijgt het Hospice dus € 2,00 per maand, en dit is per jaar een heel leuk bedrag.

Evenementen / Actie's

Voor ons goede doel worden er nog wel eens acties gehouden. Ook zijn we een keer in de zoveel tijd te porren voor een georganiseerde strand en / of bosloop.

Aanmeldformulier