Nieuws

20 juni 2024
00

Dagen Dag

00

Uren Uur

00

Minuten Minuut

00

Seconden Seconde

2e Goede Doel: Het Jeugdspeelpark

februari 8, 2024

Via de lokale media hebben wij reeds laten weten op zoek te zijn naar een 2e goede doel. Voor 2016 hebben wij naast het Hospice besloten voor het Jeugdspeelpark H-I-Ambacht. Zij zijn afhankelijk van donaties en daarom verdienen hun financiële plannen een impuls.

Argumentatie:

Het Jeugdspeelpark H.I. Ambacht voorziet in een zichtbare sociale en lokale behoefte. Door geplande bouw van een scholencomplex op huidige locatie moeten ze noodgedwongen verhuizen. Dit is niet zo eenvoudig als het lijkt, mede door extra kosten en investeringen die ze zelf niet kunnen dragen. Naar verwachting verhuizen ze in de loop van 2016 naar het nieuwe Sandelingen Park, vlak bij “Happy Italy”.

 

Het Jeugdspeelpark in Hendrik-Ido-Ambacht

Het jeugdspeelpark is een park voor de jeugd, met een educatieve en ontspannings functie. Je kunt er spelen en leren. Er zijn diverse kinderboererijdieren en er zijn speeltoestellen. Het is ook te bezoeken door groepen, zoals van basisscholen en buitenschoolse opvang en kinderdagverblijven. Het is mogelijk om verschillende soorten kinderfeestjes te houden.

Het Jeugdspeelpark zal in de loop van 2016 verhuizen van Kruiswiel naar het Sandelingenpark in de buurt van Happy Italy.

Behalve van de gemeenstlijke subsisie en wat opbrengst van bezoek van groepen, is het park vooral ook afhankelijk van verschillende vormen van sponsoring. Dit is een van de redenenen om dit doel ook te ondersteunen. Meer informatie vind u op hun website