Nieuws

20 juni 2024
00

Dagen Dag

00

Uren Uur

00

Minuten Minuut

00

Seconden Seconde

Inner Circle zoekt Looptrainers

januari 9, 2024

Trainers_gezocht

De Inner Circle Runners en de Hospice zoeken U als enthousiaste looptrainer!

Hendrik Ido Ambacht Een duurzame koppeling tussen stichting Run-DezvousNL en av Parthenon uit Dordrecht hebben er na de organisatie van de eerste Inner Circle Run toe geleid dat de Inner Circle Runners loopgroepen zijn ontstaan en ondertussen hun bestaansrecht hebben verworven.

Het nieuwe sportjaar is weer begonnen, voor een aantal looptrainers en de organisatie van de Bolidt Inner Circle Run startte dit met een bezoek aan Hospice de Cirkel voor de Zwijndrechtse Waard. Het goede doel waar uiteindelijk geld voor wordt ingezameld. Tijdens een boeiende en aangrijpende rondleiding werd tekst en uitleg gegeven over hoe er wordt gewerkt. Je ziet met eigen ogen hoe liefdevol de vrijwilligers hun werk doen. Wat vooral gewaardeerd wordt door de mensen die hier hun laatste levensfase doorleven. En vooral ook de families die zien dat hun geliefden met hart en ziel aandacht krijgen in dit laatste stadium.

Het geeft een goed gevoel, vertelde René Libeton een van de looptrainers desgevraagd, om daaraan een bijdrage te mogen leveren. Er wordt dan ook door veel gezonde sporters alles aan gedaan om dit doel te verwezenlijken. Meer informatie over het goede doel, kijk dan eens op: http://www.hospicedecirkel.nl/PrimoSite/show.do?ctx=27181,321032

De afgelopen tijd stond sportief gezien in het teken van de Drechtstadloop. De looptrainers deden hun best om de lopers te stimuleren om hieraan deel te nemen. Voor de lopers die pas een half jaar of een jaar hardlopen, was het een echte uitdaging. De voornaamste vraag was of ze aan de 5 of de 10 km zouden deelnemen. Men was vooral bang dat de 10 km te lang zou zijn, omdat men tot dan toe niet verder dan tot 5 km had gelopen. Na de voorbereidende trainingen waarbij de loopafstand was vergroot, is een aantal lopers doorgeschoven naar een volgende groep die langere afstanden trainen. Het was vooral even wennen aan het hogere tempo. Na de eerste langere trainingen kon je bij terugkomst aan de voldane gezichten zien dat zij dit met gemak aan konden. De keuze was niet moeilijk meer, deze groep ging voor de 10 km. Achteraf bleek dit ook een betrekkelijk eenvoudige opgave. De meer ervaren hardlopers gingen echter voor de halve marathon.

 

Vanwege de groei van de Inner Circle Runners is men op zoek naar looptrainers. Aan de loopgroepen is  gevraagd of er belangstelling is om een trainerscursus te volgen. Of bent u degene die hiervoor belangstelling heeft? Deze trainerscursus wordt belangeloos aangeboden door de organisatie welke opleidt tot assistent-looptrainer. Dan is er bij eventuele blessures en of vakanties, van de huidige looptrainers, officiële vervanging beschikbaar. In november starten de cursusavonden. Indien u interesse heeft kunt u zich aanmelden via info@innercirclerun.nl daarna volgt een vrijblijvende en informatieve kennismaking. Op deze wijze hoopt de organisatie de belasting zo laag mogelijk te houden. De waardering van de lopers is groot laat u dus niet weerhouden.

Vooruitlopend op de donkere dagen voor kerst lopen de Inner Circle Runners tijdens de opening van de Winterfair, georganiseerd door de ondernemers van winkelcentrum Hoog Ambacht, op vrijdagavond 6 december met een grote groep een 3 km lange en rustige Fakkelloop door de gemeente. Ook andere Ambachtse lopers en of lopers uit naburige gemeenten zijn uiteraard van harte welkom om er met de Inner Circle Runners een groots schouwspel van te maken. Dan kunt u gelijk kennismaken en het enthousiasme proeven van de ICR- loopgroepen. Meldt u alstublieft wel aan i.v.m. de aanschaf van de benodigde fakkels.

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje te genieten van muziek en mee te zingen.

Schroom niet en meldt je aan via info@innercirclerun.nl  Vorig jaar was het koud en buitengewoon gezellig, dit moet je gewoon meemaken.

Wij zijn als team weer volop in de voorbereiding om in 2014 weer klaar te zijn voor het 3e BICR evenement.